Forsiden

Eigil Forberg fra Tromsø

Vi viser et lite utvalg i forkant av større utstilling i 2020.

06KULeigilforberg3
mini aug 19 3
Eigil F i Trondheim

Eigil Forberg er fra Tromsø og holder for tiden på med en master på kunstakademiet i Hamburg. Han arbeider med maleri på lerret og plate. Olje, akryl og blyant. Hans strek blir ofte omtalt som leken med hentydninger til barnetegninger - men samtidig tar den oss også med til grafittiens urbane verden. Han setter ofte sammen verkene sine i et puslespill når han monterer utstillinger - der flere selvstendige arbeider blir til ett større verk.

I sommer har Eigil stilt ut i Trondheim - der han tok sin bachelor på kunstakademiet. På Dropsfabrikken har han vist utstillingen "Boogie Stop Shuffle" som ble godt mottatt - og i en anmeldelse på nettstedet subjekt.no sies det om utstillingen:
"Forberg har blitt sammenlignet med Asgeir Jorn og Cy Twombly, grunnet sin noe barnslige strek. Han veksler mellom å bruke denne streken i lyse, muntre verk, og mørke, tunge bildeflater der betrakteren blir tvunget til å la blikket hvile på kaoset. Det som går igjen i utstillingen, er Forsbergs dynamiske stil, som skaper bevegelse og liv i en utstilling som er utelukkende malerisk."

Vi gleder oss til å vise frem Eigil Forberg for Tromsøs publikum i 2020. 

 

 

 

Alle rettigheter Krane Kunstgalleri (c) 2016
Gnistdesign.no | CustomPublish AS