www.kranegalleri.no

Forsiden

Keramiker Elisabeth Helvin

Vi har fått påfyll av Brudd-skåler og Engler

Boksehanskeengel ovenfra
Brudd serien m E bak
Brudd skål orange
18118991_1923449217891898_8467710522279937647_n
2018 klode 4
Elisabeth Helvin har vært tilknyttet oss på Krane Galleri i mange år. Hennes tidligere yrke som pedagog og jobb i rusomsorg og barnevern har inspirert henne i sitt virke som kunstner.
De mest populære produktene hennes hos oss er Boksehanskeengelen, jordkloder og Brudd skålene.
Boksehanskeengelen har en sterk symbolikk mellom det sårbare og det sterke på samme tid. Som et symbol for trøst, bærer av godhet og beskyttelse viser den seg også med kraft og styrke med sine røde boksehansker på. Det er ikke sjeldent vi har solgt denne til noen som står i ei utfordring i livet, og som trenger litt ekstra styrke.
Brudd skålene er også sprunget ut fra temaer om at livet ikke alltid er enkelt å leve og opplevelser og hendelser kan skape dype spor. Noen kan gjennomgå samlivsbrudd, sykdom eller annet som river enn opp fra trygg grunn. Brudd skålen er en påminnelse om at livet lar seg reparere, man kan erstatte et tap av noe nytt, eller noe kan vokse frem og fylle tomrommet. Bruddskålene består av hånddreide skåler, som får selskap av bruddstykker fra gammel porselen i forskjellige former og farger. Disse monteres sammen med en forgylt kant - akkurat som at livet etter en sorg igjen kan få nye forgylte kanter.
Jordklodene til Elisabeth er en fin symbolikk om menneskets spasertur gjennom livet. Klodene lages i keramikk og det jobbes med mønster og glasur. Et lite menneske troner på toppen, og her kan alle finne "sin" klode med figurer av ymse slag. Mange kjøper disse som gaver til runde dager eller konfirmasjoner.