www.kranegalleri.no

Forsiden

Ny grafikk fra Gro Mukta Holter

Gro har laget silketrykk for første gang på lenge...
 

Inntil
Camilla Jensen

Gro Mukta Holter har levert ny grafikk til galleriet. De siste årene har hun jobbet mest med litografier i grafikkens verden - men nå har hun for første gang på lenge laget silketrykk.

Gro ble som mange av oss svært imponert over den unge poeten Amanda Gorman da hun holdt sin tale ved innsettelsen av Joe Biden i januar i år. Dette fikk Gro til å hente frem et motiv hun har jobbet på i mange år - men som nå fikk ny inspirasjon gjennom tematikken i diktet "The hill we climb" som Gorman fremførte. Hun har derfor kalt det nye silketrykket "For det er alltid lys". Hvert silketrykk håndkoloreres med vannfarge og kritt. deretter må motivet tørke i 3 - 5 timer før hun kan legge på bladgullet. Dette gjør hvert silketrykk helt unikt.

Hun har også laget 4 nye litografi. Et litografi tegnes rett på en kalkstein og trykkes fra denne. Gros nyeste lito er trykket i 4 fargelag med iris-trykk. " Jeg har lagt vekt på behovet vi alle har til å føle trygghet, tilhørighet, ro og håp. De fire trykkene i serien "Sammen er vi lyset" uttrykker på hver sin måte ulike situasjoner fra livet som kan oppleves gjenkjennelige. jenta som gjemmer seg i seg selv, gutten som drømmer om fangst, de tre skikkelsene som er på vei fremover sammen med solen og det nyfødte barnet som trenger varmen fra sin mor. Se alle de nye trykkene til Gro her.

Gro Mukta Holter er billedkunstner bosatt i Oslo. Hun tok sin kunstutsdannelse på Kunsthøyskolen i Oslo (Kunstfagskandidat Hovedfag/Master) 2002 - 2004. Hun arbeider både fra sitt atelier i Oslo og sitt showroom i Tvetenveien - og i 2019 begynte hun å jobbe i Pietrasanta i Italia. Forandring fryder og inspirerer.

Velkommen innom oss.
Åpningstider er 10 - 17 på ukedager 10 - 16 på lørdag.