Forsiden

Sølvi Åsvik markerer 10 år som kunster

Vi viser 10 innrammede motiv på vegg i galleriet
 

portrett-nytt

Sølvi Åsvik er født i Tromsø i 1954. Hun reiste til Bodø hvor hun utdannet seg som førskolelærer i 1977, og tok deretter videreutdanning i formingsfaget ved Statens Lærerhøgskole. Det ble bachelor og mastergrad i faget tegning, og dette ga et godt grunnlag for  undervisning i kunst- og håndverk, noe Sølvi drev med i over 10 år.  Etter hvert ble nakken kranglete, og hun måtte hun gi seg i jobben. Dette åpnet opp for nye muligheter. 
I 2011 bor Sølvi på Nesna, og er medlem i det lokale sangkoret. Koret skal sette opp vårkonsert og trenger en plakat. Sølvi melder seg og setter i gang. Men hun plages og som et innfall velger hun å laste ned Photoshop Elements. Det oppstår en spontan forelskelse i digital bildebehandling. Hun kjøper seg et speilrefleks kamera og bruker god tid på å lære seg foto og fotoredigering. Dermed er hun i gang med sin nye karriere. 
Noen år etterpå fanger vi på Krane Galleri interesse for hennes arbeider, og tar kontakt, og siden 2015 har hun vært en del av vårt utvalg.
Sølvis arbeider er en miks av foto, tegninger, elementer fra broderte duker eller fin keramikk. I Photoshop kan hun leke seg og sette sammen lag på lag til hun får det uttrykket hun ønsker. Sølvi har alltid blitt inspirert av musikk og derfor har flere av hennes motiv titler som spiller på sangtekster fra kjente artister som Beatles, Leonard Cohen og Bob Dylan, samt Kari Bremnes og Arvid Hansen fra nord. Hun bor nå sørpå for å være nær barn og barnebarn, men reiser så ofte hun kan hjem til Tromsø. Her har hun kamera på skuldra mens hun vandrer rundt. I naturen, i byen, over brua, på Fløya og Lilleaksla, på yttersida av Kvaløya i all slags vær og lys. Det blir det fine bilder av.   
For å markere Sølvi sitt 10 års jubileum som kunster har vi nå laget ei lita utstilling med 10 av hennes arbeider. Disse henger på vegg i galleriet - så du er hjertelig velkommen innom for å se. De som ikke når oss i Tromsø kan se Sølvis arbeider her på vår nettside

Velkommen innom oss.
Åpningstider er 10 - 17 på ukedager 10 - 16 på lørdag. 

Alle rettigheter Krane Kunstgalleri (c) 2016
Gnistdesign.no | CustomPublish AS