Marit Geraldine Bostad (f. 1976) bor og arbeider i Horten. Der har hun sitt studio i den nedlagte marinebasen Karljohansvern utenfor Horten sentrum, omkranset av gamle historiske bygg og vakker natur. Her finner Marit Geraldine ro og inspirasjon til sine abstrakte malerier.

Da Marit Geraldine skulle finne en levevei ville foreldrene hennes at hun skulle få seg en "ordentlig" utdannelse. Hun startet på psykologistudier, men fant fort ut at det ikke var for henne. Hun måtte gjøre noe mere kreativt. Dermed gikk ferden videre til Westerdals - nå Høyskolen Kristiania i Oslo. Der valgte hun linjen kommunikasjon og teknologi, og endte med en bachelor i Art directing. I 10 år jobbet hun med visuelle prosjekter innen både film, illustrasjon og konseptutvikling, men høyt arbeidspress ledet til et travelt liv fylt av deadlines.Innimellom slagene med travle prosjekter drev Marit Geraldine med maling på lerret for å hente seg inn å la tankene flyte fritt.

Etterhvert tvang det seg frem et ønske om å satse for fult på malingen, og med sin bakgrunn som Art Director beveget hun seg så over i kunstens verden fra 2009. Men å få innpass i det norske kunstmarkedet var ikke enkelt. Marit Geraldine prøvde flere ganger, men fikk avslag på avslag. Da valgte hun å se mot utlandet, og i 2016 kom hun gjennom nåløyet til The Other Art Fair i London som er ei stor kunstmesse -  og da begynte ballen å rulle. Bostad ble fanget opp av Rebecca Wilson som er sjefskurator for Saatchi Art, verdens største nettgalleri. Hun falt for arbeidene til Marit og tok henne under sine vinger. Dette åpnet mange dører og ledet blant annet til ei utstilling i Saatchis galleri i LA. Etter dette har Marit Geraldine blitt invitert med på flere slike art fairs, og i fjor var hun headliner på AAF, Affordable Art Fair i London hvor hun deltok med 12 malerier.Hun plukkes stadig ut til kuraterte samlinger.

Hun har bygd opp en kundeportefølje i utlandet og selger sine arbeider til kjøpere både i Milano, Madrid, Edinburgh, London og New York - og noen ganger har hun sendt kunsten sin til andre siden av jorda, som til Singapore og Dubai. Det er med andre ord det store utland som kjenner best til Marit Geraldine Bostad. Nå er hun aktuell med stort intervju i magasinet Create Magazine`s 34. utgave, et internasjonalt kunstmagasin. Her er hun kåret til 3. plass i Create Magazines Art Prize for 2022 - 23.

De siste årene har hun også jobbet tett med gallerier i Norge. Hun er representert ved Gulden Kunstverk, Galleri Fine Art og også hos oss på Krane Galleri. Vi er stolte av å ha henne i vår portefølje og har solgt flere av hennes originalarbeider til kunder i Tromsø. Nå har vi nettopp fått inn hennes nye serie med Gicleè prints. Serien består av totalt 10 verk. 5 avlange i serien Conversations og 5 kvadratiske i serien Words. Dette er en limited edition serie, og den er trykket på Hanemüle 380 gms. Noen av trykkene henger rammet inn i galleriet vårt - men vi selger de også over nett.

Se utvalget til Marit Geraldine Bostad her på nettsiden vår.