Ronny Bank lar seg inspirere av 60- 70- og 80- tallets tegneserier, tegneseriehelter og popkultur i sine arbeider. Han er tydelig på at han ikke kopierer verken Fantomet, Mikke Mus eller Batman - eller noen av de andre kjente tegneseriefigurene man kan se i hans kunst. I stedet er det betydningen disse og tegneseriens verden hadde for han i hans oppvekst som taler. 

"Jeg karikerer, parodierer, skildrer opplevelser og historier, og fletter det hele sammen med minner fra min egen barndom og samtiden vi lever i. Jeg leker med følelser som fremdeles vekker tanker hos meg. Glemte minner, fantasiene og dagdrømmene jeg gikk rundt med som barn. Jeg leker med det barnet som fremdeles er en del av meg, den opprinnelige meg fra den gang jeg var en liten gutt" 

Ronny Bank har sin utdannelse fra Birmingham Institute of Art and Design, England fra 1995 - 1997. Fra -97 og frem til nå har han hatt en lang rekke utstillinger, samt deltatt på flere gruppeutstillinger. Han er medlem av Norske Bildende Kunstnere, hvor han også sitter i styret, og i 2002 mottok han Norsk Kulturråds utstillingsstipend. Han er innkjøpt av flere offentlige og private bedrifter. Ronny bank bor og arbeider i Drammen. 

Foto: Pål Hornburg