Asbjørn Andersen er opprinnelig fra Harstad, men bor og arbeider i Tromsø. Han er universitetsutdannet innen informatikk og har lang fartstid i databransjen. 

Fotografi er en overskuddsaktivitet og en lidenskap som fyller det meste av fritiden. Asbjørn er autodidakt innen fotofaget, og deltar stadig på workshops og kurs der han oppsøker de beste for å hente innsikt og ny inspirasjon. Han fotograferer digitalt og printer på forskjellige typer papir, som igjen gir forskjellige uttrykk. Asbjørn har en forkjærlighet for foto trykt på bommulspapir av god kvalitet, men i noen tilfeller velger han heller barytt, som etter hans mening er det nærmeste man kommer tradisjonelle mørkeromsarbeider. Han har også ekperimentert med japansk rispapir. 

Han fotograferer for det meste i og rundt Tromsø, og oppsøker gjerne naturen eller naturnære områder og ønsker å formilde et nedtonet uttrykk for de inntrykk som fester seg der. Hans bilder er ofte små landskaper; utsnitt og detaljer. Asbjørn arbeider nok mer i sort-hvitt enn i farger og mener selv at formspråket tenderer i retning av grafikk, mer enn mot klassisk fotografi.