4 nye verk blir presentert når Krane Galleri hyller kunstnestoren med stor utstilling denne våren. Nylaget kunst er et bevis på den 95 år voksne kunstnerens ukuelige vilje til å fortsette å skape på det store lerretet han har spent opp for sitt kunstnerskap. 
Et kunstnerskap som rommer  oljemaleriet, collager, kulltegninger, pastelltegninger, tusjtegninger, bokillustrasjoner og utsmykninger i kirker og offentlige rom. 

I utstillingen som åpner i Tromsø 18. april viser Bleken både grafikk, tegninger og oljer. 

Håkon Bleken har i en årrekke tilhørt vårt lands ypperste kunstnere. I Nasjonalmuseet er han representert med 100 verker, og da museet markerte hans 95-års dag i januar var køen av skuelystne over 250 meter lang. Nasjonalmuseets direktør Ingrid Røynesdal kommenterte den enorme interessen slik i sin tale til Bleken: -Det er første gang vi opplever rockestjernetilstander her. 

Håkon Bleken er bejublet av så vel kritikere som kolleger for sine arbeider, og ikke minst utnevnt til Kommandør av St. Olavs orden av Kong Harald for sitt kunstnerskap. 

Utstillingen på Krane vil romme både eldre og ny grafikk, og også hans siste store mappeverk, som er viet Dantes Inferno og De syv dødssynder. 

  • Jeg arbeider hver dag så fremst helsa tillater det. Grafikk er det fortsatt inspirerende å arbeide med, og disse siste silketrykkene har det vært morsomt og interessant å jobbe med, sier Bleken i en pause i grafikkverkstedet undervegs i arbeidet med utstillingen til Krane Galleri.