Kari Rindahl Endresen stiller ut for 6. gang hos Krane Galleri - men det er 1. gang hun viser ei hel utstilling med arbeider i sin nye teknikk - akryl på lerret. Utstillingen har fått tittelen "Fundament". Hele utstillinga er malt på Skrova, den lille værharde øya utfor Svolvær. Der har Kari søkt ly etter å ha mista sin kjære pappa i vinter - en person som har vært viktig i Karis liv og som alltid har støttet opp om hennes kunstnerskap. Været, menneskene på Skrova og selve stedet har betydd mye i prosessen med utstillingen.

"Dette er min hyllest til pappa. Utstillinga tenker jeg på som en kjærlighet til levd liv, til medmennesker, naturkrefter og nye landskap. Viktigheten av å ha ei forankring i livet. Hvordan et fundament endres men allikevel blir der." sier kunstneren. 

De siste 2 årene har Kari fullført sin kunstutdannelse på Nydalen Kunstskole i Oslo. Det er der hun har utviklet sin akrylteknikk, som hun startet på i lære hos Liv Bangsund på Kysten fylkeskultursenter i Tromsø i 2018. Forandringen er merkbar. Fra den sarte akvarellen der forsiktighet og ei varsom hånd ligger i bunn - til maling på lerret som involverer langt mer fysisk kraft og styrke. Da Karis liv tok ei uventa retning endret også kraften i henne seg - og denne kraften har hun brukt i akrylarbeidene. Reisen til et værhardt fiskevær har også satt sine tydelige spor.