Lea har hatt skapertrang så lenge hun kan huske, hun har vokst opp med malerkosten og aldri lagt den fra seg. Gjennom sosiale medier har hun opparbeidet seg en stor følgerskare både nasjonalt og internasjonalt.  Det startet da hun var 17 år hvor hun drev en anonym-instagramkonto under et alias. Nå driver hun kontoen @alstadart under sitt eget navn og sender kunst til kunder over hele verden. Hun er autodidakt kunstner, og læring, feiling og en klype med stahet har gitt henne muligheten til å utvikle sitt helt egne uttrykk. Hun håper også å inspirere andre til å følge kallet sitt, og gjøre det de egentlig vil. 

Lea Alstad er fra Trondheim, men bor og arbeider for tiden i Oslo. Hun lager vakre figurative portretter og motiver der menneskekroppen er tema. Det siste inspirert til gjennom barndommen med fysioterapi-foreldre og en oppvekst med anatomiske tegninger i hjemmet. Hun fasineres av det som er under huden på oss mennesker. I kunstverkene sine bruker hun flere medium som akryl, blekk, vannfarge og olje, og jobber lag på lag. Ved å bruke flere medium får hun større frihet til å skape teksturer, og arbeidene er fulle av detaljer. Lea lager både originale verk på lerret, men også trykk på papir. 

Om kunsten sin sier Lea: "Min indre visuelle verden får vokse frem på lerretet. Jeg elsker å balansere mellom realisme og struktur til motpolen: drømmer, eventyr og det impulsive."