Lavrans Borgen er "ny" kunstner i vårt utvalg. Når vi sier "ny" i hermetegn er det fordi vi allerede i fjor sommer testet markedet litt på galleriets sommer-PopUp på Vervet. Det var suksess og nå har vi endelig fått fersk grafikk på lager. Lavrans har nylig avviklet separatutstilling på galleriet Soli Brug utenfor Oslo sammen med Maud Angelica Behn. De to unge kunstnerne har trukket fulle hus, og Lavrans solgte for over 1 million åpningshelgen! Det må man si er imponerende. Lavrans er åpen med at han har slitt med angst - og kunsten har vært med på å bearbeide tunge tanker:

"Det er flere ting som ligger bak min drivkraft som kunstner. På den ene siden er det lysten til å bearbeide tanker og rastløshet gjennom håndarbeid, men også lysten til å skape. Jeg har siden starten av min kunstkarriere vært åpen om mine erfaringer med angst og hvordan kunsten har vært til stor hjelp. Derfor har også åpenhet rundt mental helse blitt en viktig hjertesak for meg, og noe jeg ønsker å fortelle om i kunsten min. Her mener jeg at friske farger er positivt og sunt for mennesker å omgi seg med, noe jeg ønsker å formidle gjennom uttrykket mitt. Men kunsten er ikke bare en medativ terapi for meg. Jeg elsker å skape, og jeg syns det er utrolig spennende å se hvordan kunsten blir en samtale-starter, og glede de som måtte betrakte verket. Jeg gleder meg over å kunne utvikle uttrykket mitt og utfolde min kreativitet gjennom ulike medier.

Kan du beskrive uttrykket ditt Lavrans? "Uttrykket mitt er fargerikt og figurativt, med et abstrakt formspråk. Jeg arbeider stort sett gjennom maleri, tegning og grafiske arbeider."

Hvordan er det å se malerier du har jobbet med få nye eiere og skape begeistring hos kjøperen? " Det er utrolig stas å se verkene jeg har skapt komme i nye hender og få nytt hjem. Det er rørende å se hvordan folk tar med seg verkene inn i livene sine, og jeg setter enorm stor pris på støtten jeg får. Det tar jeg virkelig ikke for gitt."

Hva er dine neste planer? " Mine neste planer er å fortsette å etablere meg som billedkunstner. Både nasjonalt og internasjonalt. Samtidig som jeg utforsker nye teknikker og videreutvikler uttrykket mitt. Nå for tiden jobber jeg frem mot kommende separatutstillinger og utsmyknings oppdrag."

Vi på Krane Galleri har lagt inn ønske om utstilling med kunsteren - så vent å se hva fremtiden bringer...