Tom Erik Andersen er maler og grafiker, og bor og arbeider i Drammen. Gjennom over 20 år som kunstner har han en lang rekke utstillinger bak seg. Han har sin utdannelse fra Asker Kunstfagskole på begynnelsen av 2000-tallet og har før det gått i lære hos Oddmund Raudberget og Kjell-Eivind Wang. Tom Erik jobber mye med symbolikkbruk i arbeidene sine, med et grunnleggende hovedtema: oss mennesker og den verden vi lever i. Motivene er lett gjennkjennelig, med et tydelig formspråk, ofte surrealistiske.

Ett av motivene hans har tittelen "I am important - I make i difference". Dette motivet har vært laget i flere varianter, og nå er versjon VIII kommet for salg.
Om motivet sier Tom Erik: Jeg kan huske at motivet kom til meg i 2011. Jeg tenkte på hvor viktig det er å tilhøre en flokk. Det være seg trossamfunn, familie, vennegjeng eller etnisitet. Man kan føle seg annerledes på en eller annen måte. Mentalt eller fysisk. Likevel er man sterkere enn man tror. Og selv om valget om å tre ut av det trygge og kanskje konforme kan virke krevende, vil man kanskje føle seg som et mer selvstendig og sterkt individ. Der og da visste jeg akkurat hvordan motivet skulle bli. Jeg lukket øynene og "modellerte" bildet i hodet mitt. Slik jeg ofte gjør før jeg begynner å male.. Jeg ønsket å vise hvordan den indre styrken overvinner naturlovene. Den ene er tyngre enn de mange. Bildet er symboltungt og gjennom det enkle og rene formspråket kommer budskapet tydelig frem. Tittelen ga nesten seg selv mens jeg jobbet med bildet. Responsen på dette bildet har vært overveldende. Jeg tror veldig mange kjenner seg igjen i budskapet i motivet og jeg har fått mange historier der dette bildet har en spesiell betydning.

Fun Fact: I den siste versjonen som er nr VIII i serien har Tom Erik ønsket å benytte skulpturen "Fearless Girl", laget av Kristen Visbal i motivet. Skulpturen av jenta med mot i brøstet og armene bestemt plassert i sidene er 1,2 m høy og ble første gang montert opp på Wall Street i New York i forkant av 8. mars 2017. Det fins kun 5 eksemplarer av Fearless Girl i verden og en variant av denne er innkjøpt av Christian Ringnes. Skulpturen til Ringnes ble første gang montert opp utfor Grand Hotell i Oslo i forkant av 8. mars 2018, men ble i fjor flyttet til en plassering foran Irans ambassade som en hyllest til Irans kvinner og en støtte til protestene i Iran. (Kilde: wikipedia) 

Følg med på nettsiden vår, for vi får nå inn nyheter fra Tom Erik. Utvalget av arbeidene vi har for salg finner du her.