Keramikkutstillingen "Par" 18. juni 2020

Torsdag 18. juni kl.12 åpner vi keramikkutstillingen "Par" med keramikk av Grete Anna Vangen og Dag Bratbergsengen. 

Om utstillingen sier paret:
Vi har vært et par siden vi møtte hverandre på Lærerskolen i Bodø i 1978. Etter formingslærerskoler og studier ved Harrogate College of Arts i Harrogate, England ble vi begge akseptert som medlemmer av Norske Kunsthåndverkere i 1987. Etter det har vi også vært par i keramikkens verden. Vi har hatt en omfattende utstillingsvirksomhet, er innkjøpt av en rekke offentlige instanser, mottatt flere stipender og hatt utsmykningsoppdrag. Vi har jobbet side om side, men hele tiden med våre individuelle uttrykk, som også har utviklet seg igjennom årene. 

Grete Anna Vangen:
Jeg prøver å formidle en livsglede i mine arbeider. Kopper, kar, vaser og mugger gis liv og beveger seg med en høytidelig uhøytidelighet inn i verden og hverdagen. De får lov til å være seg selv, med «bulker og sår», slik vi også bærer våre erfaringer med oss. Men med sterke, varme farger vil de likevel komme oss i møte og minne oss om sommer og lysere tider.

Dag Bratbergsengen:
Jeg jobber innenfor feltet keramisk skulptur. Lar meg inspirere av folkekunsten og den svært gamle tradisjonen med å lage figurer i leire, tre og annet plantemateriale og tekstil. Dette strekker seg tilbake så langt som vi finner spor etter menneskelige sivilisasjoner (25 – 30 000 år f.Kr.) De finnes også i alle kulturer og kontinenter. Figurene har beskyttet, hatt religiøse og dekorative funksjoner, og kanskje også vært en samtalepartner. Det er inspirerende at slike figurer også har en appell i vår tid.


For oss på Krane Galleri er det er en glede å igjen kunne invitere til utstilling!
Siden vi fortsatt har restriksjoner pga. coronavirusets inntog blir det ikke ei åpning som normalt - med taler og bobler - men begge kunstnerne vil være til stede i galleriet fra kl 12 torsdag 18. juni og møter gjerne sitt publikum. Vi passer på å holde avstand - selv om vi gjerne er sammen.