Invitasjon til separatutstillingen ArkiTekstur

Kjeld Nash og Kristina Schröder er arkitekter av yrke - men begge har en kunstnerisk åre som trenger seg på - ofte! Dette har resultert i samarbeid med Krane Galleri over flere år.

Siden de også ble kollegaer i samme arkitektbyrå har de hatt en kreativ dialog knyttet til foto og billedkunst. Denne felles lidenskapen førte etter hvert til ideen om ei felles utstilling. Uttrykket i deres arbeider er i utgangspunktet veldig forskjellige - men hvor det også er interessante og spennende likhetstrekk. Kristina med fokus på foto - Kjeld med malerier og preparerte cortènstålplater.

I prosessen frem mot utstilling har begge latt seg inspirere av hverandre, både tematisk og uttrykksmessig. Bruken av farge, materialer, komposisjon og til dels teknikker binder arbeidene sammen på en annerledes og vakker måte. Valget av arbeider som kunne passe sammen ble en interessant og kreativ prosess i seg selv. Og i sluttfasen har en tydelig rød tråd blitt synlig. Kristinas fotoserie av Tromsøbrua og Vervet smelter sammen med Kjelds cortènstålarbeider og malerier - ikke minst i tekstur og særegne overflater.
Vi på Krane Galleri syns dette har vært en veldig spennende prosess - og vi gleder oss til å åpne dørene torsdag 7. november kl 18.

Erling Steenstrup - for mange en kjent røst fra NRK  - skal stå for den offisielle åpningen. Erling har selv arbeidet som arkitekt, han har også jobbet flere år som kulturminnerådgiver for Tromsø Kommune og har derfor god kjennskap til både arkitektur og kultur. Det vil også bli et musikalsk innslag.