Forsiden

Separatutstilling med oljemaleri og monotypier.

Vindpust - av Cathrine Knudsen

Utstilling portrett Cathrine IMG_0356
Utstilling 9 maleri 150 x 120

Vi gleder oss til å åpne høstens utstillingssesong med Cathrine Knudsen og separatutstillingen "Vindpust".

Cathrine viser 10 nye oljemalerier i tillegg til grafikk i form av monotypier og botaniske trykk. Høsten setter sitt tydelige preg på arbeidene gjennom formbruken og den varme høstpaletten i jordtoner.

Arbeidene varierer i størrelser fra 150 x 120 til mindre i 60 x 80 hvor også bladgull er lagt på som en effekt av lys og renhet. Noen av maleriene har sterke fargestikk - noe du også vil kjenne igjen i monotypiene som vises på utstillingen.

Monotypi betyr unikt trykk. Kunstneren benytter seg her av en grafisk teknikk der sluttresultatet blir ett unikt trykk i motsetning til å trykke en hel serie. Et monotypi er derfor å regne som en original. 

Arbeidene til Cathrine kan betraktes som abstrakte tilnærminger til naturens egne prosesser, bevegleser og strukturer. Verkene er preget av naturens fargepalett og former. Stilliserte former av bladverk, greiner, fjær og blomster kjennetegner hennes kunstneriske univers.  

22. september ønsker vi velkommen til ei utstilling i naturens tegn som gir deg ro og harmoni. Utstillingen henger til og med 8. oktober. 

 

Alle rettigheter Krane Kunstgalleri (c) 2016
Gnistdesign.no | CustomPublish AS